Actueel - Nieuws

15 januari - KNVI en de Tada pijlers - Inclusief - Zeggenschap

Tijdens het Smart Humanity ondertekende de KNVI de Tada principes. Als interessegroep IT & Overheid willen we de inhoudelijke discussie hierover in 2020 verder voortzetten. 15 januari zullen we twee van de zes pijlers van het Tada manifest in meer detail bespreken: inclusiviteit en zeggenschap.

18 december 2019

KNVI en de Tada pijlers - Inclusief - Zeggenschap

Het is duidelijk dat IT professionals verantwoordelijkheid dragen om de omgang met data van meet af aan in al haar facetten serieus te nemen. Om het belang te helpen onderstrepen van een samenleving die begrijpt wat de invloed van data is op het dagelijks leven

Inclusief

Het Tada manifest gaat uit van een inclusieve samenleving. Waarin rekening wordt gehouden met de verschillen tussen individuen en groepen zonder de gelijkwaardigheid uit het oog te verliezen.

Bij de KNVI denken we dan aan de toegankelijkheid van IT oplossingen, aan de initiatieven rond laaggeletterdheid, aan de wijze waarop je met data kan profileren en discrimineren.

Zeggenschap

Data en technologie moeten bijdragen aan vrijheid van bewoners. Data zijn dienend. Om het leven vorm te geven naar eigen inzicht, zelf informatie te verzamelen, kennis te ontwikkelen, ruimte te vinden om jezelf te organiseren.

IT professionals zullen zich rekenschap moeten geven over hoe beveiliging identiteitsfraude kan voorkomen, over de mogelijkheden om als gebruiker volledige controle te krijgen over jouw gegevens en het gebruik daarvan.

Doe mee

Welk vakgebied je ook bestrijkt, beide thema’s zijn van belang in jouw dagelijkse praktijk. Doe mee met de discussie en ontdek welke aspecten jou raken.
Schrijf je in via de KNVI website.

15 januari 2020 vanaf 19:30
Restaurant Se7en, Mariaplaats 7, 3511 LH, Utrecht

Zie ook: ondertekening tijdens Smart Humanity.

Over de auteur

IT & Overheid

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments