Actueel - Nieuws

De KNVI reikt de jaarlijkse IT scriptie- en aanmoedigingsprijzen uit

Ook dit jaar was het weer een bijzonder en feestelijk gebeuren: de uitreiking van de jaarlijkse KNVI IT Scriptieprijzen en de IT Aanmoedigingsprijzen, gejureerd door de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen

4 december 2019

Daar staan ze dan: De trotse winnaars van de KNVI scriptieprijzen.

Op 25 november jl. stonden vele jonge talenten op het podium in het Hodson Huis, de thuisbasis van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Deze organisatie werkt al sinds 1752 aan het verbinden van wetenschap en maatschappij. Een perfecte plek ook voor de KNVI en haar jaarlijkse prijzen voor jong talent. Wetenschappelijke jury's beoordelen voor ons een groot aantal inzendingen. Ook dit jaar nomineerden universiteiten vanuit heel Nederland hun beste studenten om in aanmerking te komen voor een prijs. De onafhankelijke wetenschappelijke juryleden selecteerden een select gezelschap van studenten die de prijs in onvangst namen van duo-voorzitter Wouter Bronsgeest.

Welke winnaars zijn er?

Voor de KNVI Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde werden 3 prijzen uitgereikt. Remi Brandt RUG, Sophie Lathouwers UT en Hilde Weerts TUE waren de winnaars. Lees hier het juryrapport

Ook de aanmoedingsprijzen voor de eerstejaars studenten zijn uitgereikt. Lees hier het juryrapport. De prijs voor Informatica en technische Informatica ging naar:

  • ‚ÄčTuhin Das TUD
  • Younes Hamdoud UvA
  • Hongyu He VU
  • Iris Kamsteeg RUG
  • Yevhen Khavrona UT
  • Tim van de Klundert TUE
  • Thomas de Mol UL
  • Merijn Schepers UU
  • Alexander Wolters RUN

De KNVI-prijzen zijn een aanmoediging voor studenten die niet alleen zeer hoog kwalitatief wetenschappelijk werk leveren, maar ook werk afleveren waarmee ze nieuwe inzichten uitwerken en die hun bevindingen kunnen vertalen naar de praktijk. Daarmee draagt de KNVI actief bij aan vakontwikkeling, het versterken van de impact en gebruik van technologie op de ontwikkeling van de samenleving en het verbinden van kennis en kunde in ons netwerk. Ook in 2020 zal de KNVI weer een prijzenronde uitschrijven.

Meer weten? Kijk ook op de website van KHMW.

Met dank aan fotografe Hilde de Wolf.

Namens het verenigingsbestuur,
Wouter Bronsgeest en Sandra de Waart
 

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments