Actueel - Nieuws

Digitale Monitor

Doe je mee?

12 november 2019

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Hogeschool Utrecht (HU) en Economic Board Utrecht (EBU) nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de Digitale Monitor.

De Digitale Monitor 2019
Deze monitor is tot stand gebracht door de EBU in samenwerking met de HU en de RUG, en draagt ertoe bij dat ondernemers inzicht krijgt in de mate waarin hun organisatie op het gebied van digitalisering voor of achter loopt op branchegenoten. Voor de KNVI een interessant thema dat aansluit bij de ambitie van de vereniging om het vakgebied te ondersteunen met inzicht in vakkennis via bijeenkomsten, publicaties, onderzoek en eventueel ook aanvullende benchmarks. De bijgaande monitor algemeen inzicht op landelijk en regionaal niveau, en is daarmee input aan de Actieagenda Digitale Transformatie per regio. De actieagenda is erop gericht de economische structuur van de regio verder te versterken door belemmeringen op het gebied van de digitale transformatie weg te kunnen nemen. Uit onderzoek van o.a. McKinsey blijkt namelijk dat binnen Europa slechts 12% van de (economische) potentie die digitalisering biedt op dit moment wordt benut.  De onderzoekers hebben de ambitie om binnen de regio ondernemers gerichter helpen om de mogelijkheden van digitalisering nog beter te benutten aan de hand van een actieplan, samen met Overheid, Onderwijs en Bedrijfsleven.

De deelname aan de Digitale Monitor is uiteraard op vrijwillige basis. Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, dat betekent dat deze voor analysedoeleinden geanonimiseerd worden gebruikt met alleen vestigingsplaats en SBI-code. Gegevens zijn daardoor niet terug te herleiden naar individuele organisaties. In de monitor staan de volgende thema’s centraal: digitale transformatie, digitale bereidheid en digitale prestaties.
 
Waarom meedoen?
Bij deelname aan de enquête ontvang je een persoonlijk Digitaal paspoort. Het Digitaal paspoort geeft een overzicht van hoe jouw bedrijf scoort op belangrijke indicatoren. Tevens worden de digitale vaardigheden en -prestaties van jouw onderneming vergeleken met gelijksoortige bedrijven in de regio en in jouw branche.  

Wil je meedoen?
Vul dan (bij voorkeur voor 15 november) de online vragenlijst in op de website van de Rijksuniversiteit Groningen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Het door jou verstrekte e-mailadres wordt alleen gebruikt om je persoonlijke Digitale paspoort per email toe te sturen. Dit gebeurt in december na analyse van alle deelgenomen organisaties.

De link naar de vragenlijst vind je HIER

Mocht de link niet werken, kopieer dan de volgende link in je browser: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_39RU49a6b5tSugZ 
 
We danken je alvast vriendelijk voor je deelname.

Met vriendelijke groet,
​Digital Readiness Projectteam

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments