Actueel - Nieuws

Wil van Aalst en Aiko Pras ontvangen IFIP awards

Wil van Aalst en Aiko Pras ontvangen IFIP awards Nijkerk – Professor dr. Wil van der Aalst en Professor. dr. Aiko Pras hebben tijdens de Algemene Vergadering van de International Federation for Information Processing (IFIP) een award gekregen voor hun inzet voor en de internationale academische ontwikkeling van hun vakgebied, en hun...

18 oktober 2019

Wil van Aalst en Aiko Pras ontvangen IFIP awards


Nijkerk – Professor dr. Wil van der Aalst en Professor. dr. Aiko Pras hebben tijdens de Algemene Vergadering van de International Federation for Information Processing (IFIP) een award gekregen voor hun inzet voor en de internationale academische ontwikkeling van hun vakgebied, en hun actieve bijdrage aan IFIP. De jaarlijkse vergadering van IFIP, de koepelorganisatie van nationale en internationale verenigingen voor ICT – en Informatieprofessionals, komt jaarlijks bijeen. Dit jaar was dat in Kiev. De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) is lid van IFIP en vertegenwoordigt de Nederlandse professionals en academici.

Aiko Pras is de Nederlandse vertegenwoordiger in de Technische Commissie voor Communications Systems (TC6) van IFIP. Hij ontving de Silver Core Award vanwege zijn inzet voor de commissie en IFIP. De commissie kent negen werkgroepen en richt zich op de interne communicatie van ICT-systemen en het gebruik van ICT systemen. Daarnaast is deze commissie de initiator van de Open Digitale Bibliotheek van IFIP en de verbinding naar andere open platforms.
Wil van der Aalst is benoemd tot IFIP Fellow, IFIP’s meest prestigieuze technische onderscheiding voor iemand, nu of in het verleden actief in IFIP, als erkenning voor “outstanding contributions in the field of information processing, in the role as a Technical Leader, Scientist, Engineer, or Educator”. Wil van der Aalst is de Nederlandse vertegenwoordiger in de werkgroep over het ontwerpen en evalueren van Informatiesystemen. Deze werkgroep maakt deel uit van de Technische Commissie voor Informatiesystemen (TC8) van IFIP. De commissie is opgesteld om interactie tussen professionals en onderzoekers te bevorderen op het gebied van concepten, methoden, technieken en tools om ICT in organisaties te ontwikkelen en te implementeren. Het ondersteunen van besluitvorming, het analyseren van data en het gebruik van technologie voor strategische transformatie processen is onderdeel van het werkveld van deze commissie.

 

IFIP
IFIP is een leidende, multinationale en apolitieke organisatie op het gebied van informatieverwerking, erkend door de Verenigde Naties. IFIP is in 1960 opgericht nadat het eerste World Computer Congress van de UNESCO in 1959 in Parijs was gehouden. IFIP is georganiseerd in dertien zogeheten ‘Technical Committees (TC)’. Ieder TC vertegenwoordigt een thema met betrekking tot informatieverwerking, bijvoorbeeld security en privacy, mens-computerinteractie en informatiesystemen.

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments