Actueel - Nieuws

PERSBERICHT: winnares KNVI Victorine van Schaikfonds bekend

We gaan dit jaar vijf prijzen uitreiken!

16 oktober 2019

Dit jaar waren er 37 inzendingen die mee hebben gedongen naar één van de Victorines 2019. De inzendingen waren allemaal van hoge kwaliteit, waardoor het voor de jury enerzijds een genoegen was om alle inzendingen te lezen, te bekijken en te waarderen. Gelijktijdig was het een hele klus om de selectie te maken en prijswinnaars te kiezen.

Dit jaar worden er vijf verschillende prijzen uitgereikt.

KNVI|Victorine van Schaickfonds prijs
Deze wordt uitgereikt aan Vicky Breemen voor haar proefschrift “The interplay between copyright law and libraries: In pursuit of principles for a library privilege in the digital networked environment”

Een bijzondere bijkomstigheid is dat Vicky deze prijs al eerder heeft gewonnen voor haar scriptie. Zij is daarmee de eerste vakgenoot die de prijs twee keer mocht ontvangen.

Scriptieprijs
Deze gaat naar Paula Drewes voor haar scriptie “Lezen achter de tralies: De gevangenisbibliotheek en haar functies”

Initiatiefprijs
Rens van der Schoot en zijn team zullen de Victorine Initiatiefprijs in ontvangst mogen nemen voor hun project “Automated Systematic Review”

Oeuvreprijs
Het bestuur van het fonds kent dit jaar de oeuvreprijs toe aan Rob Bruijnzeels en Joyce Sternheim voor hun niet aflatende bijdragen aan de ontwikkeling van het openbaar bibliotheekwerk.

Aanmoedigingsprijs
Marit Leendertse ontvangt een aanmoedigingsprijs voor haar scriptie “Hoe zie jij het”?

Donatie
Het bestuur heeft tevens besloten om een bedrag te doneren aan Ali Haydar Cakmak voor zijn initiatief om een jeugdbibliotheek op te richten in Noord Syrië.

Prijsuitreiking
De prijzen zullen aan de winnaars worden overhandigd tijdens het KNVI event Smart Humanity 2019, 14 november aanstaande in de OBA in Amsterdam (alle info over Smart Humanity 2019 vind je hier).

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments