Actueel - Nieuws

Hackshield! Op zoek naar de Future Cyber Heroes

Online gevaar herkennen en voorkomen

16 september 2019

De KNVI houdt zich graag bezig met actuele zaken en zeker als het gaat om onderwerpen als Jeugd, IT en Veiligheid. Het nieuws van Flavour willen we daarom graag onder de aandacht brengen. Zij hebben de game Hackshield ontworpen, waarmee kinderen online gevaar leren herkennen en zelfs voorkomen. Voor de leden die graag hun kinderen (of die van anderen) ondersteunen bij de introductie in de online wereld, is dit een mooie gelegenheid.

Achtergrond van Hackshield

Het leven van kinderen speelt zich voor een groot deel online af. Toch zijn kinderen zich nauwelijks bewust van de online gevaren. Ze delen dagelijks persoonlijke gegevens, maar zijn nauwelijks voorbereid om hier op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. 

Eigenlijk slapen ze met hun digitale ramen en deuren wijd open. Er zijn wereldwijd weinig games die kinderen leren om zich te wapenen tegen cybercrime. HackShield Future Cyber Heroes brengt hier verandering in.

Online gevaar herkennen en voorkomen
HackShield is een spannend spel dat kinderen leert hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. In een meeslepend verhaal ontdekken kinderen wat de gevaren zijn en hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen. Hierdoor worden kinderen zich bewust van risicovol gedrag en leren ze de juiste balans te vinden tussen digitale veiligheid en digitale vrijheid. Ze ontwikkelen zich zodoende tot echte Future Cyber Heroes. 

Leren door te leren
Het is het leukst om de game mét een kind te spelen. Zo hebben jullie niet alleen samen plezier, jullie leren er ook nog eens allebei van. Kinderen leren door te leren: door de opgedane kennis met een volwassene te delen leren ze het meest. Door samen te spelen worden bovendien meerdere generaties beschermd tegen cybercrime. Want zeg nou zelf, wat weet jij precies over cybercriminaliteit en online veiligheid?

HackShield is gratis te spelen op www.joinhackshield.nl. Medio oktober is ook de mobiele versie van HackShield beschikbaar. Bovendien wordt er gewerkt aan een multiplayer optie, welke naar verwachting in november beschikbaar is. 

Als KNVI zijn wij niet verbonden met Flavour en zijn wij onafhankelijk in ons oordeel over Hackshield.

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments