Actueel - Nieuws

Tekent KNVI voor TADA?

TADA is een beweging voor een verantwoorde digitale stad - van èn voor iedereen. Het TADA manifest spreekt zich uit over de ethiek rondom data. Duidelijk over data.

9 september 2019

Doe mee op 3 oktober. TADA: duidelijk over data!

Als informatieprofessional hebben we een grote invloed op de wijze waarop met data wordt omgegaan. Vanuit het perspectief van gebruikers, programmeurs, ontwerpers. Door de inrichting van systemen, het beheer, de beveiliging. Vanuit belangen, beleid, beloftes, verantwoordelijkheden en ambities.
Meer en meer is er de roep om duidelijkheid over data. Met name in het publieke domein. In de samenleving. In de stad.

Vanuit de interessegroep Overheid & IT kijken we met belangstelling naar het initiatief TADA. Sinds 2017, op uitnodiging van de Amsterdam Economic Board tada.city, is TADA met haar manifest "Tada! Duidelijk over Data" aan de weg aan het timmeren. Vele organisaties hebben het manifest ondertekend.
Mogelijk is dit ook voor de KNVI en/of haar individuele leden een interessante basis om over data te kunnen debatteren, te publiceren en er mee te werken.

Daarover eerst maar eens een gesprek: op 3 oktober rond 19:30 is er een interessante workshop samen met de grondleggers van TADA.
We leren van TADA over de principes. We gaan met elkaar in discussie over de reikwijdte en relevantie. En wellicht mondt dit uit in meer.
Tijdens ons jaarlijkse event zullen we een groter publiek bereiken.

Kijk op www.tada.city voor meer.

Over de auteur

IT & Overheid

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments