Actueel - Nieuws

Victorines

De Oscars voor het Nederlandse bibliotheekwerk. Al ruim 30 jaar worden jaarlijks de Victorines uitgereikt. Deze unieke onderscheiding beloont individuen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandstalige bibliotheekwerk of aan de ontwikkeling van het beroep.

29 augustus 2019

Al ruim 30 jaar worden jaarlijks de Victorines uitgereikt. Deze unieke onderscheiding beloont individuen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandstalige bibliotheekwerk of aan de ontwikkeling van het beroep.

Laureaten beschouwen de prijs als een bijzondere waardering voor hun werk. Prijswinnares Sofia Pires: “receiving the Victorine Scriptieprijs felt like the peak moment of a transformative intellectual journey”.

Ook dit jaar kunnen kandidaten zichzelf voordragen of voorgedragen worden. Dat kan tot 18 september. Je kunt één van de volgende Victorines winnen:

  • De beste publicatie: € 2.500,- en de Victorine van Schaick Penning
  • Het meest innovatieve initiatief op ons vakgebied: € 2.000,-
  • Speciaal voor studenten: de Victorine voor de beste scriptie: € 1.500,-.

Alle vormen van publicatie kunnen in aanmerking komen. Vorig jaar won Maartje van de Kamp de initiatiefprijs:'Mijn blog ‘De Archiefkok’ is ontstaan uit liefde voor koken en archief. Dat de jury van de Victorine van Schaickprijs mij daarvoor de initiatiefprijs  toekende, was een prachtige bekroning op het werk. Zeker toen duidelijk werd dat de nominatie afkomstig was van een lezer. Het geld heb ik gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe oven. Zo kan ik ook in de toekomst de taarten van vroeger op tafel blijven zetten.'

De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats tijdens het KNVI event Smart Humanity 2019: Shape your own future. Meer informatie over de Vicorines vind je op deze pagina.

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments