Actueel - Nieuws

Intervisie, we zijn gestart!

Lang is gewerkt aan een nieuwe dienstverlening voor de KNVI leden; intervisie! Nu zijn we zover; de startbijeenkomst van de groep Wageningen is gehouden!

16 juli 2019

WAT IS  INTERVISIE EIGENLIJK?

Intervisie is het reflecteren in een kleine groep gelijkgestemden over vraagstukken en dilemma’s in het eigen professioneel handelen. Dit gebeurt op basis van een methodiek en wordt gefaciliteerd door een facilitator.

WAT IS HET NUT VAN INTERVISIE?

Intervisie heeft verschillende vormen, maar centraal staat altijd dat sparren met vakgenoten goed is voor iedereen. Uitgangspunt is dat je elkaar kan helpen vanuit een veilige omgeving door vragen te stellen en niet meteen een advies te geven. Zoals iemand het stelde:

Een dialoog voeren op een ander niveau, daarin worden dingen benoemt die een belangrijke bijdrage kunnen zijn voor jezelf en de andere deelnemers van de intervisiegroep. Sommige mensen zijn daar niet ontvankelijk voor; prima, maar voor mij heeft het geholpen en helpt het nog steeds. Hierdoor heb ik geleerd om beter te luisteren en de goede vragen te stellen. Ik had er een beetje het handje van om te rationeel zaken te beredeneren.

Op het ogenblik zijn 5 intervisiegroepen startklaar.
Wil je meedoen? Geef het aan bij info@knvi.nl en vraag om meer informatie.

Heb je ervaring met het begeleiden van intervisiegroepen? Dan zijn we ook op zoek naar jou. We zoeken nog begeleiders voor de groepen. Na een opfriscursus ga je in 2020 al aan de slag.

Mogen we op je rekenen?

Werkgroep Intervisie

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments