Actueel - Nieuws

FOBID zoekt mensen voor internationale commissie

FOBID zoekt mensen die zich willen inzetten voor samenwerking met de Duitse partners.

2 juli 2019

Fobid is een overkoepelende organisatie waarbij diverse sectoren zijn aangesloten, zoals UKB, SHB, VOB, KNVI en de KB. Naast een juridische commissie is er nu ook een internationale commissie in oprichting. Deze commissie zal vooral en ten eerste de Duits-Nederlands partnerschap vorm gaan geven. De internationalisering van ons werkveld maakt duidelijk dat we internationaal meer samen kunnen werken, ook met de partijen die daarvoor al in aanmerking komen zoals de IFLA.

De samenwerking met de Duitse partners krijgt, na het succesvolle bibliotheekcongres in Leipzig op verschillende manieren verder vorm, zoals regionale (grens) samenwerking en kijkjes in elkaars keuken. Ook komt er dit jaar een Duitse track op het jaarlijkse KNVI event. Smart Humanity

Wij zoeken mensen die hier actief in willen zijn en samen met de andere leden van de commissie en FOBID een jaarprogramma willen gaan opstellen. Het kan hier gaan om (korte)uitwisseling, stages of andere kennismakingsbijeenkomsten. Het Goethe Instituut is hier al actief in (in residence programma). Alle ideeen zijn welkom. 

Interesse? Aanmelden kan via Annuska Graver (graver.a@buas.nl)

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments