Actueel - Nieuws

PERSBERICHT - EBSCO Information Services gouden sponsor van jaarlijks Koha-congres

Rijsenhout, 14 mei 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) wordt gouden sponsor van KohaCon19, het jaarlijkse congres van open source bibliotheeksysteem Koha dat van 20 tot en met 24 mei 2019 plaatsvindt in Dublin, Ierland. Dit congres is gratis voor de open source community van Koha, waardoor sponsorbijdragen van partijen als EBSCO...

14 mei 2019

Rijsenhout, 14 mei 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) wordt gouden sponsor van KohaCon19, het jaarlijkse congres van open source bibliotheeksysteem Koha dat van 20 tot en met 24 mei 2019 plaatsvindt in Dublin, Ierland. Dit congres is gratis voor de open source community van Koha, waardoor sponsorbijdragen van partijen als EBSCO onmisbaar zijn.

Tijdens KohaCon delen leden van de community hun bevindingen en ervaringen met open source en werken zij samen aan verdere ontwikkeling van de bibliotheektechnologie van Koha. Tijdens het congres zullen onder meer presentaties en sessies over technische elementen en trainingen voor bibliothecarissen gegeven worden.

Sam Brooks, Executive Vice President bij EBSCO, en Christopher Spalding, Vice President of Open Source Platforms & Communities bij EBSCO, zullen tijdens het congres een presentatie geven met als thema ‘Supporting Data Integrations for Open Source Communities’. Tijdens hun presentatie gaan zij in op de manieren waarop EBSCO bijdraagt aan Koha en andere open source projecten, bijvoorbeeld door middel van financiële steun, technologische ondersteuning en integraties. Andere sprekers tijdens het congres zijn onder meer Ken Chad en Marshall Breeding.

EBSCO zet zich al jaren in voor de ontwikkeling van open source technologie en innovaties, bijvoorbeeld middels zitting in het bestuur van de oorspronkelijke Kuali OLE en de financiering van veel Koha-ontwikkelingen. EBSCO is tevens actief lid van de Open Library Foundation.

Met open source technologie kunnen bibliotheken, leveranciers en ontwikkelaars gezamenlijk werken aan een herdefinitie van de bibliotheekwereld. Dankzij EBSCO’s doorlopende ondersteuning van open source technologie zoals Koha en haar samenwerking met ByWater Solutions kunnen stappen gemaakt worden richting open bibliotheekomgevingen voor bibliotheken van alle soorten en maten. ByWater Solutions werkt als de grootste serviceleverancier voor het open source bibliotheeksysteem van Koha momenteel samen met meer dan 1.000 Koha-bibliotheken.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. Kijkt u voor meer informatie op onze website. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments