Actueel - Nieuws

KNVI onderzoekt samenwerking met Outsourcing Hub

In de IT wereld zijn steeds meer online platformen actief die vraag en aanbod koppelen. Een van die platformen is Outsourcing Hub, dat op een slimme manier eindklanten en hun adviseurs helpt snel de best passende IT leveranciers te vinden en vervolgens via interactieve stappen snel de beste matches voor te sorteren – als een soort online ‘datingsite’ gericht op succesvolle relaties op de lange termijn.

25 oktober 2018

In de IT wereld zijn steeds meer online platformen actief die vraag en aanbod koppelen. Een van die platformen is Outsourcing Hub, dat op een slimme manier eindklanten en hun adviseurs helpt snel de best passende IT leveranciers te vinden en vervolgens via interactieve stappen snel de beste matches voor te sorteren – als een soort online ‘datingsite’ gericht op succesvolle relaties op de lange termijn.

Eerder dit jaar sprak Henk Pater, CEO en oprichter van Outsourcing Hub, tijdens een bijeenkomst van KNVI regio Zuid. Gisteren kondigde het bedrijf in een persbericht aan de scope te verbreden naar de gehele IT sector, inclusief een nieuwe naam: iSourcing Hub. Een mooi moment om aan te kondigen dat KNVI en ‘de hub’ een nadere samenwerking onderzoeken.

Want Outsourcing Hub verkent ook hoe zij met het zelf ontwikkelde systeem waarde kan toevoegen voor nieuwe doelgroepen, waaronder branche- en kennisverenigingen. Hierover zijn KNVI (in het bijzonder Frank Aarts, voorzitter van de KNVI-Regio Zuid) en het bedrijf al enige tijd in gesprek. Het resultaat is een proef waarmee beide partijen onderzoeken hoe ze elkaar onderling kunnen versterken en hoe een samenwerking nader kan worden vormgegeven. En dat levert per direct leuke kansen op voor KNVI leden en helpt de zichtbaarheid van KNVI als vereniging te vergroten.

Leden van KNVI kunnen een account aanvragen en een (in eerste instantie/bij wijze van proef) beperkt aantal leden krijgt op aanvragen een gratis upgrade. Daarmee kunnen zij alle functionaliteiten van het systeem gebruiken. Het geeft onder andere de mogelijkheid om de uitgebreide search te doen waarbij matches real-time worden getoond en gerangschikt, en waarna deze leveranciers met één druk op de knop (al dan niet anoniem) benaderd kunnen worden om interesse/beschikbaarheid te polsen en om open vragen te stellen. Vaak wordt dit gebruikt ter ondersteuning van desk research en marktverkenningen, of ter voorbereiding van een RFI/RFP om bijvoorbeeld een longlist op te stellen. Ook alle nieuwe functionaliteiten die via iSourcing Hub beschikbaar komen (alles zit binnen één systeem) kunnen door een beperkt aantal KNVI leden gratis ingezet worden.

Ook zijn KNVI leden welkom op de evenementen die Outsourcing Hub regelmatig organiseert. Vaak gaat het om kleinschalige sessies met 1 IT dienstverlener, zodat klanten en adviseurs op een prettige, informele manier kennis kunnen maken met deze leverancier en ook onderling met elkaar kunnen netwerken. De komende maand zijn er 3 van deze evenementen. Meer informatie en aanmelden voor toegang door contact op te nemen met Frank Aarts (liefst per mail frank.aarts@knvi.nl als je dat liever wilt bellen +31 6 520 44 533).

Gedurende het jaar zullen partijen actief de ervaringen delen en bespreken hoe de samenwerking naar de toekomst verder invulling kan krijgen. Henk Pater zal hiervoor ook regelmatig events van KNVI bezoeken. Heb je vragen of ideeën, of wil je een live demo van het systeem, neem dan contact op. Wij plannen graag een webinar voor KNVI leden in!

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments