Actueel - Nieuws

Persbericht - Regina Bernhaupt zet Human-Computer Interactie mondiaal op de kaart

Nijkerk – Professor dr. Regina Bernhaupt is tijdens de bijeenkomst van de General Assemblee van de IFIP in Poznan, Polen, benoemd tot Nederlandse afgevaardigde in het Technisch Comité TC13 van IFIP. Namens de Technische Universiteit Eindhoven (TUe) en de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) vertegenwoordigt zij daarin het vakgebied van Human-computer interactie.

10 oktober 2018

Nijkerk – Professor dr. Regina Bernhaupt is tijdens de bijeenkomst van de General Assemblee van de IFIP in Poznan, Polen, benoemd tot Nederlandse afgevaardigde in het Technisch Comité TC13 van IFIP. Namens de Technische Universiteit Eindhoven (TUe) en de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) vertegenwoordigt zij daarin het vakgebied van Human-computer interactie.

Regina Bernhaupt is professor aan de TU Eindhoven en heeft de leerstoel Measuring and Analyzing Quality of Dynamic Real Life Systems. Met haar team en haar studenten zet zij zich in om het leven van mensen makkelijker te maken. Daarbij staat het onderzoek naar de werking van interactieve systemen centraal – in het bijzonder hoe je een ontwerp maakt van producten die gebruik maken van Artificial Intelligence, opdat mensen die kunnen begrijpen en gebruiken.

Deze systemen kunnen het leven verbeteren, maar soms ook enorm falen in hun bedoeling. Professor Bernhaupt heeft een achtergrond in Artificial Intelligence, computerwetenschap en psychologie. Ze werkt dan ook veel met multidisciplinaire teams in projecten en onderzoeksopdrachten. Haar kennis over User Experience wordt vaak geciteerd en veel gebruikt om onderzoek te doen in usability laboratoria over de hele wereld.

TC13 van IFIP is een comité waarin wetenschappers vanuit meer dan 30 verschillende landen samenwerken aan het onderwerp Human Computer Interactie. Het comité is de organisator van de ‘INTERACT-conferentie’ van IFIP, dat iedere keer in een ander land wordt georganiseerd. De laatste inzichten vanuit wetenschap en praktijk over Human Computer Interactie komen tijdens deze conferenties samen.

IFIP: erkend door de VN

IFIP is een leidende, multinationale en apolitieke organisatie op het gebied van informatieverwerking, erkend door de Verenigde Naties. IFIP is in 1960 opgericht nadat het eerste World Computer Congress van de UNESCO in 1959 in Parijs was gehouden. IFIP is georganiseerd in dertien zogeheten ‘Technical Committees (TC)’. Ieder TC vertegenwoordigt een thema met betrekking tot informatieverwerking, bijvoorbeeld zoals security en privacy, mens-computerinteractie en informatiesystemen.

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments