Lees de KNVI nieuwsbrief van januari met de op stapel staande events, nieuws en columns!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

26 JANUARI 2023

 
 

30/1: Bezoek met KNVI de Hoge Raad in Den Haag

Niemand minder dan Carla Sieburgh, rechter bij de Hoge Raad en voor veel informatiespecialist-en welbekend als auteur en redactielid van de Asser-serie en Mono-grafieën BW, ontvangt je in Den Haag. Ze vertelt je graag meer over de rol en de functie van de Hoge Raad. Interessant!


Schrijf je in!

31/1: Secure Architecture Enterprise

IG Architectuur trapt dit nieuwe jaar af met deze interactieve sessie onder leiding van Gijs Brandenburg, waarin we met behulp van Meetingwizard gaan ontdekken hoe Enterprise Architecture en riskmanagement in de praktijk samen-komen. Benieuwd?


Meld je aan!

07/02: Optimaliseer je werk

Loop jij te mopperen op je IT-middelen? Wie helpt jou? De functioneel beheerder! Hij/zij is de superman van de organisatie! Hoe kun je hem/haar het beste benaderen? We onthullen je de geheimen en geven je concrete handvatten om jouw werk te verbeteren.


Kom ook!
 

Verenigingsnieuws

We zijn er weer, een nieuw zonnejaar (2023!), een nieuw maanjaar (Konijn!) en nog geen Elfstedentocht in zicht, maar we hebben er weer zin in. Ons vakgebied is volop in beweging en vaak in het nieuws, het zijn interessante tijden.

Lees verder
 

ONZE DEMOCRATIE CRASHT, TIJD VOOR EEN RESET!

Kees Verhoeven: "Het jaar 2022 werd een jaar waarin onvermogen en geldingsdrang hand in hand gingen; te veel willen ging vaak gepaard met te weinig kunnen. Dit is een risicovolle combinatie, die uiteindelijk zelfs onze democratie in gevaar kan brengen. Dat zullen we moeten doorbreken."

>> Lees hier de gehele column
 
 

KNVI-SRVISIOn23: IT SERVICE MANAGEMENT CONFERENCE & EXHIBITION - 18 & 19 april - inschrijving geopend!

Laat je inspireren en vergroot je kennis! Op 18 en 19 april 2023 bieden we je workshops, plenaire sessies en breakout-sessies, allemaal in het teken van het thema VALUE.

>> Check het programma en laat je inspireren!

Value & Values: de tandem naar succes

De betekenis van 'Value' is tweeledig: in de zin van waarde (meetbaar, tastbaar) én in de zin van waarden (denk aan: duurzaamheid, diversiteit, inclusiviteit). Voor succes heb je beide nodig!

Kom naar knvi-srvision23 en laat je inspireren door sprekers als Jon Smart (Sooner Safer Happier) en Carlos Casanova (Forrester) of de praktijkverhalen van o.a. Feijenoord! Zij delen graag hun kennis en ervaring met je vanuit die twee verschillende invalshoeken! Doe er je voordeel mee in jouw dagelijkse praktijk! >> Bekijk alle sprekers


>> Meer informatie over het thema

Hallo young professional, mis deze actie niet!

 
 

Hier kan jouw vacature staan!


VACATURES DOCUMENTATIE- EN INFORMATIEVOORZIENING BIJ DE RIJKSOVERHEID


Bekijk alle vacatures op website KNVI
 

SMART HUMANITY - WORD DEELGENOOT VAN KENNISBEVLOGEN PROFESSIONALS

KNVI deelt in de komende nieuwsbrieven een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: De science fiction voorbij: Dataopslag in DNA, door Jasper Snoeren.


>> Lees verder

De Master Spreekt ... over informatiehuishouding

Laat je op 3 februari inspireren door ervaringen en praktijkvoorbeelden rondom het meerjarenplan 'Open op orde' van de rijksoverheid. Onder anderen Kees Verhoeven (KNVI) deelt zijn visie rondom de toeslagenaffaire en zijn ervaringen vanuit de beroepsvereniging. Doe nieuwe kennis en ideeën op en meld je aan!


VOGIN-IP Lezing 16 maart: met interessante lezingen en leuke workshops! Check de line-up!

Voor je het weet is het zover! De line-up is bekend; er zijn interessante lezingen over diverse onderwerpen te volgen en je kunt je inschrijven voor workshops! Check het programma en schrijf je in! Doe dat nog snel want t/m 31 januari geldt het 'vroege vogel' tarief!


BRENG ONS VAKGEBIED ONDER DE AANDACHT!

De wereld om ons heen verandert met de dag, en de bijdrage die professionals van de KNVI aan die verandering leveren is evident. Denk aan het maken van een app, het verbeteren van de informatievoorziening, of jouw bijdrage aan een belangrijk project: er is altijd een goede 'practice' of een bijzondere ervaring te delen.

We nodigen je van harte uit daarover te publiceren; een persoonlijk blog van 500 woorden in een van onze vakbladen (AG Connect, IP, Od).

Wil je een bijdrage leveren? Laat het ons weten!

Hoe maak je AI 'Uitlegbaar by design'? Een checklist biedt de ontwikkelaar handvatten

Het uitlegbaar maken van AI-toepassingen vereist dat die toepassingen daarop ingericht worden. Een checklist kan hier volgens KNVI Fellow Martin van den Berg en Stefan Leijnen een praktisch handvat voor bieden. >> Lees het artikel in AG connect


Over versiebeheer en vernietigingsstress

Saskia Giebers schreef het boek 'Kan dit weg'? waarin ze de lezer meeneemt in het informatiebeheer, met tips om informatieprofessionals te helpen problemen anders te benaderen, waardoor een volgende crisis of affaitre kan worden voorkomen. >> Lees meer


Nieuws van IFIP

KNVI is mede-oprichter en lid van de internationale koepelorganisatie IFIP. IFIP brengt de nieuwsbrief IFIP INSIGHTS uit. >> Lees hier de laatst verschenen editie


 
 
       
 

Berencamperweg 10
3861 MC Nijkerk
T 033 – 2473427
E info@knvi.nl

Copyright © 2022 KNVI, All rights reserved.

Voorkeuren beheren of uitschrijven