Lees de KNVI nieuwsbrief van februari met de op stapel staande events, nieuws en columns!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

23 FEBRUARI 2023

 
 

07/3: Digitale fitheid voor gevorderden

Een kijkje in de keuken van de Rijksoverheid: Hoe geven de rijks-onderdelen handen en voeten aan het op orde krijgen van hun informatiehuishouding?Hoe digitaal fit zijn zij? En: welke competenties zijn nodig om toe-komstige informatie-professionals op te leiden? Praat mee!


Schrijf je in!

15/3: Over het Ethische belang explainable AI

AI vindt meer en meer zijn weg in organisaties. Tegelijkertijd groeit het bewustzijn AI ethisch verantwoord in te zetten. AI-toepassingen moeten bijvoorbeeld uitlegbaar (explainable) zijn. KNVI-Fellow Martin van den Berg legt uit wat dat is, waarom het van belang is en wanneer het van belang is. Interessant?


Meld je aan!

04/04: Datawarehousing BI Summit

Met zoals je gewend bent, boeiende onderwerpen en een ijzersterke line-up van thought leaders: Alec Sharp, Thomas Frisendal, Nigel Turner, Mike Ferguson, Jan Veldsink, Tanja Ubert, Matthijs Stel, Herman Bennema en Rick van der Lans! Profiteer van hun kennis en ervaring!


Kom ook!
 

LEVENSECHTE CHAT

Een dank je wel voor Andrew Tian op Princeton voor GTPzero. ‘Humans need to know the truth’, zoals hij aangeeft. Met zijn gratis app kun je detecteren of tekst door ChatGTP is gemaakt. Met een mooi belang van Microsoft publiceerde onderzoekslab OpenAI in november 2022 ChatGTP – alvast als opstapje voor verdere integratie met Bing en MS365 suite. Een prachtige ontwikkeling, door de actieve maatschappelijke discussie nog interessanter dan de andere (door een artisieke furoroloog uitgewerkte) tech-voorspelling eind 2022.

>> Lees hier de gehele column
 

Beluister de nieuwste aflevering van podcast Peper over functioneel beheer!

Over de principes, technieken en best practices van een functioneel beheer, en hoe deze kunnen helpen bij het beheren van complexe bedrijfsomgevingen. Ook verschillende implementatiestrategieën, applicatieontwikkeling en hoe je je teams kunt organiseren om optimaal te profiteren van functioneel beheer, komen in deze aflevering aan bod!


KIA Thematiendaagse De gebruiker centraal

Tijdens deze tiendaagse van 20 t/m 31 maart staat de gebruiker van archief- en overheidsinformatie centraal. Er zijn webinars over online toegang tot informatie, microlearnings, linked open data en gebruikersonderzoek, er is een online workshop Customer journey door een’ digitale drakenverslinder’ en een fysieke bijeenkomst over de studiezaal van de toekomst. Vergroot je kennis, meld je aan en neem deel!


VOGIN-IP Lezing 16 maart: mis het niet!

Voor informatieprofessionals een niet te missen event met keuze uit acht lezingen en twaalf workshops! Van explainable AI, knowledge graphs en de gevolgen van digitalisering voor onze democratie tot opensourcebronnen, factchecking en Wiki. Ofwel: zoeken en vinden 3.0. Kom in 'the mood' en bekijk de impressie van vorig jaar!


 

Hier kan jouw vacature staan!


VACATURES DOCUMENTATIE- EN INFORMATIEVOORZIENING BIJ DE RIJKSOVERHEID


Bekijk alle vacatures op website KNVI
 

OPROEP
KNVI organiseert jaarlijks het Smart Humanity event dat zich richt op de brede achterban van onze vereniging. Uitganspunt is een juiste mix tussen inhoud, locatie en presentatievorm. Ook in 2023 streven we opnieuw naar de juiste aanpak. Wil je ons daarbij helpen door de enquête in te vullen? Het neemt hooguit 5 minuten van je tijd in beslag.

Alvast hartelijk dank voor jouw medewerking!

>> Vul hier de enquête in!

SMART HUMANITY - WORD DEELGENOOT VAN KENNISBEVLOGEN PROFESSIONALS

KNVI deelt in de komende nieuwsbrieven een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: De publieke sfeer, door Henriëtta Joosten. >> Lees verder


Leestip: reportage over winnaars Victorines 2022

Onlangs verscheen in InformatieProfessional een mooie reportage over de winnaars van de Victorines 2022: Suzette van Haaren (publicatieprijs) en Nitzan Shalev (scriptieprijs).
De moeite van het lezen waard!


De nieuwste OD is verschenen!

Met dit keer (achtergrond) artikelen over het thema 'Systemen in beeld: hou het beheersbaar en werkbaar'. Denk bijvoorbeeld aan een artikel over systeemdenken bij de overheid: wat heeft het ons gebracht en hoe is kantoorwerk beheersbaar en werkbaar te maken? Dat en meer lees je hier!


 

KNVI-SRVISIOn23: IT SERVICE MANAGEMENT CONFERENCE & EXHIBITION - 18 & 19 april - Value

Vorige week verscheen in AG Connect het artikel 'Er is altijd een reden om het over waarde te hebben - Wat is waarde in IT servicemanagement?'.

ICT kan ‘waarde’, of ‘value’, toevoegen aan een bedrijf. Maar wie niet kan bepalen wat die waarde precies is, kan ook geen services leveren. Value is dus de kern van IT servicemanagement. Tijdens het evenement srvision van de KNVI draait het daar dan ook om. Want wat is waarde nu eigenlijk en hoe maak je dat dan concreet?

>> Het complete artikel lees je hier

Uitgelicht: kom naar de breakout-sessie 'business value unlocked'

Rajender Bouman neemt je mee in het Business Value Framework dat ze bij APG Asset Management (APG AM) hebben ontwikkeld, waarmee je bijvoorbeeld de waarde van een technische systeemupgrade kunt vergelijken met een functionele wijziging.

Aan de hand van het Busines Value Framework bekijkt APG AM de business value vanuit zes verschillende perspectieven en gebruiken ze een bingospel om die business value te bepalen. Zodat de juiste beslissingen consequent worden genomen, dus niet op onderbuikgevoel of wie het hardste schreeuwt. Zo wordt het leveren van waarde continu gemaximaliseerd.

Benieuwd naar deze aanpak? Kom naar knvi-srvision23 en doe er je voordeel mee in jouw dagelijkse praktijk!

Ben jij of ken jij een young professional (tm 26 jaar)? We hebben een leuke, GRATIS actie!

 

Nieuws van IFIP

KNVI is mede-oprichter en lid van de internationale koepelorganisatie IFIP. IFIP brengt de nieuwsbrief IFIP INSIGHTS uit. >> Lees hier de laatst verschenen editie


 
 
 
       
 

Berencamperweg 10
3861 MC Nijkerk
T 033 – 2473427
E info@knvi.nl

Copyright © 2022 KNVI, All rights reserved.

Voorkeuren beheren of uitschrijven