Lees de KNVI nieuwsbrief van september met de op stapel staande events, nieuws en columns!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

7 SEPTEMBER 2023

 
 

28/9: Masterclass 'De rol van AI in de digitale transformatie'

Een meeslepende Masterclass voor alle informatieprofessionals die AI echt willen begrijpen en er actief mee aan de slag willen in hun organisatie. We nodigen je uit om nieuwsgierig te zijn, te investeren in jouw ontwikkeling en mee te praten op basis van onderbouwde inzichten.


Kom ook!

03/10: Super Tuesday 'ICT & de Zorg'

Op elke eerste dinsdag van de maand is er een Super Tuesday! Altijd over onderwerpen die de disciplines informatiemanagement, informatietechnologie en informatievoorziening raken. Ook in oktober - dan gaat het over ICT & de Zorg - november en december! Schrijf je in en neem online deel. Je bent van harte welkom!


Schrijf je in!

06/10: Conferentie 'Uit het doolhof' van onze partner Gebruiker Centraal

Veel mensen ervaren de dienstverlening van de overheid steeds meer als een doolhof. Hoe komen we hier uit? Wat is jouw route door het doolhof? Digitale toegankelijkheid, testen, gamification, begrijpelijke tekst? Doe mee aan mini-workshops van o.a. de KNVI. Leer en laat je inspireren!  


Meld je aan!
 

VERENIGINGSNIEUWS

The (AI) future is bleak?
The Guardian schrijft eind juni een sleutelartikel over de impact van Artificial Intelligence (AI) op de keuzes van studenten voor een opleiding en hoe ze (twijfelend) naar hun carrière kijken. Een helder signaal. Niet een zwak signaal, maar in de fase ‘opletten geblazen’.

>> Lees hier de gehele column
 

Maak kans op een van de VICTORINES!

Jaarlijks, en dus ook in 2023, looft het Victorine van Schaickfonds | KNVI de Victorines uit. De prijzen zijn bedoeld om publicaties en vernieuwing in het informatievak te stimuleren. Maak kans op een van de drie Victorines! Stuur je bijdrage in of draag iemand anders voor. Dat kan tot 15 september 2023! >> Meer informatie


KIVI/KNVI Jong Talent Prijzen 2023 - insturen nominaties kan t/m 18 september

De KNVI/KIVI Jong Talent Prijzen zijn een aanmoediging voor studenten die niet alleen zeer hoog kwalitatief wetenschappelijk werk leveren, maar ook werk afleveren waarmee ze nieuwe inzichten uitwerken en die hun bevindingen kunnen vertalen naar de praktijk. >> Insturen nominaties kan nog t/m 18 september!


Interessegroep BMI bestaat 70 jaar!

Om dit heugelijke feit te vieren organiseert de IG Biomedische Informatie een feestelijk event op 12 oktober met een inspirerende spreker en leuke activiteiten. >> Meer informatie en aanmelden


Delen inzichten: Wat maakt de slimme stad slim?

Op 6 oktober nodigt de Gebruiker Centraal de KNVI-leden van harte uit voor de conferentie 'Uit het doolhof' om waardevolle inzichten naar wat de slimme stad slim maakt, terug te koppelen.
>> Lees verder en meld je aan!


Verbinden van moderne werkplektechnologieën met legacy-systemen een uitdaging?

Dan is dit seminar op 25 oktober met experts Raymond Comvalius, Sander Berkouwer en Erwin Derksen echt iets voor jou! Leer van de beste praktijkcases voor het koppelen van moderne en oude systemen, en laat je inspireren door beveiligingsstrategieën voor gemengde technologische omgevingen en innovaties die de overgang vergemakkelijken!


 

Schrijf je vandaag nog in voor de Masterclass 'De rol van AI in de digitale transformatie' - 28 september 2023, Breukelen

KNVI Beroepsvereniging en BPUGnl nodigen je van harte uit deel te nemen aan de KNVI Masterclass: De rol van AI in de digitale transformatie.

In deze Masterclass op donderdag 28 september 2023 wordt duidelijk waarom proactief omarmen van AI in je eigen data van vitaal belang is en hoe je zelf de baas kunt worden over AI.

Deze masterclass is gebaseerd op wetenschap en praktische inzichten van Jan Veldsink, AI Enterpreneur / AI Advisor / Speaker en verbonden aan de Nyenrode Business University.

Met als bonus drie praktijkverhalen uit verschillende sectoren: bedrijfsleven (IBM), overheid (Belastingdienst) en onderwijs (Hogeschool Utrecht)!

Voor wie? Deze meeslepende Masterclass is voor alle informatieprofessionals die AI echt willen begrijpen en er actief mee aan de slag willen in hun organisatie.

We nodigen je uit om nieuwsgierig te zijn, te investeren in jouw ontwikkeling en mee te praten op basis van onderbouwde inzichten.

Schrijf je vandaag nog in voor de KNVI Masterclass: De rol van AI in de digitale transformatie en zet de eerste stap naar een toekomst waarin AI jouw organisatie versterkt en jij de baas bent over AI.

>> Bekijk hier het volledige programma
>> Meer informatie

 

Tip ter voorbereiding op Masterclass AI

Om je alvast in te lezen en je voor te bereiden op de Masterclass, attenderen we je op het boek 'Multidisciplinaire Aspects of Artificial Intelligence'. >> Download het boek hier


KNVI in vakblad InformatieProfessional

Graag attenderen we je op twee lezenswaardige columns van KNVI in InformatieProfessional (05/2023). Allereerst de column 'De doorbraak', over hoe we omgaan met onze wereldse indentiteit en autoriteit. Ook bevelen we je de column 'Dossierkennis en datagrip' aan, over het op orde brengen van de informatiehuishouding. De columns vind je ook terug op onze website


Nieuwste editie vakblad OD is online!

De nieuwste speciale editie van vakblad Od, in samenwerking met Open Huis It&IV Rijksoverheid, staat nu online. Hierin lees je prikkelende artikelen over het vertrouwen van de burger in de overheid, werken aan nationale veiligheid en de grote vraag naar informatiespecialisten. >> Lees verder


Kennisdeling binnen de KNVI

KNVI deelt in haar nieuwsbrieven steeds een hoofdstuk uit haar boek 'Governance - de menselijke maat'. Dit keer: 'Zachte (IT) governance: Minstens Zo Belangrijk', door Daniël Smits. Veel leesplezier!


 

KNVI EVENT 2023 - GAAT CHATGPT ALLES VERANDEREN? - 23 NOVEMBER

Het zal je niet ontgaan zijn: ons jaarlijkse event vindt dit jaar plaats bij het Nationaal Archief in Den Haag en staat in het teken van ChatGPT. Sommigen noemen deze slimme software de meest impactvolle nieuwe technologie sinds het internet. Maar hoe revolutionair is ChatGPT werkelijk? Piek Vossen spreekt over de invloed van ChatGPT op het werk van de informatieprofessional.

Buitenkans!
KNVI-leden die de ALV op 23 november om 11.30 uur bijwonen én aansluitend deelnemen aan het KNVI-Event, krijgen de mogelijkheid tot een rondleiding door het Nationaal Archief in Den Haag!

>> Meld je hier aan voor de ALV op 23 november 2023
>> Meld je hier aan voor het KNVI-event op 23 november!

Let op: je dient je voor de ALV en het KNVI-Event apart aan te melden

 

medewerker informatievoorziening


VACATURES DOCUMENTATIE- EN INFORMATIEVOORZIENING BIJ DE RIJKSOVERHEID


Bekijk alle vacatures op website KNVI
 

AG Techfest - 20 september 2023 - Meld je nu aan

AG TechFest staat dit keer in het teken van 'Celebrate innovation', met topics als IT-talentmanagement, duurzaamheid, digitalisering, metaverse, AI, ML, IT-Ethics. Kortom, een inspirerend event voor ambitieuze IT-professionals! KNVI leden kunnen op 20 september met korting deelnemen; de kortingscode is op te vragen via info@knvi.nl. >> Meld je hier aan


Van onze partner IIBA

Het Nederlandse Chapter van het IIBA en de KNVI werken samen om vanuit beide organisaties het vakgebied van informatieprofessionals en in het bijzonder het vakgebied van de business analyse extra aandacht te geven en verder helpen te ontwikkelen. >> Lees hier de IIBA nieuwsbrief


Lees de Digisterker nieuwsbrief

Stichting Digisterker helpt met haar educatieve programma’s mensen op weg naar digitaal zelfvertrouwen. KNVI ondersteunt dit initiatief van harte. Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit (juli). >> Lees de nieuwste editie


IFIP community

Op 6 en 7 juli vond de AI for Good Global Summit plaats. Frits Bussemaker, fellow KNVI, heeft een belangrijke rol gespeeld in de organisatie van dit event. Ook Stephen Ibaraki heeft aan deze summit een bijdrage geleverd. Graag attenderen we de IFIP community op het artikel 'Robots say they won't steal jobs, rebel against humans'. 


 
 
   
 

Berencamperweg 10
3861 MC Nijkerk
T 033 – 2473427
E info@knvi.nl

Copyright © 2023 KNVI, All rights reserved.

Voorkeuren beheren of uitschrijven