Lees de KNVI nieuwsbrief van mei met de op stapel staande events, nieuws en columns!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

25 MEI 2023

 
 

25/5: Algemene Ledenvergadering (ALV)

De leden van de KNVI zijn van harte uitgenodigd voor de ALV! Deze keer ontmoeten we elkaar weer live. De locatie is Bar Beton in Amersfoort, dicht bij het centraal station. Je bent van harte welkom; we starten om 17.00 uur. Op de agenda onder andere het financieel resultaat van 2022. Kom ook! We kijken uit naar je komst!


Kom ook!

06/6: Wat is de impact van de 'Smart City'?

Op 6 juni organiseren we een Super Tuesday rondom de slimme stad. Ben jij je er als burger bewust van welke impact digitale veranderingen in onze leefomgeving hebben op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen? Denk en praat mee! Want niemand weet alles en samen bepalen we wat normaal is en wat niet!


Meld je aan!

04/7 en 05/09: Kom naar de Super Tuesdays!

Op elke eerste dinsdag van de maand is er een Super Tuesday! Altijd over onderwerpen die de disciplines informatiemanagement, informatietechnologie en informatievoorziening raken. Ook in juli en september! Dan gaat het over de 'Maakbaarheid van IT'ers' en 'Disruptie'. Neem online deel; je bent van harte welkom!


Schrijf je in!
 

VERENIGINGSNIEUWS

VERBREDEN EN VERDIEPEN
Net nu ik een beetje genoeg krijg van de Chat GTP berichten komt er toch weer een berichtje dat aandacht trekt. Een mooie ervaring dat Chat GTP een ‘mens’ vraagt om de Captcha-stap te helpen overwinnen, omdat de routine dat zelf (nog) niet kan. Niet dat ik me nu direct zorgen maak, maar er komt een moment dat AI-routines rapportjes gaan genereren over hoe jij en ik ons hebben gedragen op het werk, in de supermarkt of op straat. 

>> Lees hier de gehele column
 

Impressie inspirerende Od kennissessie

De tweede editie van de Od Kennissessie op 9 mei was een groot succes! Inspirerende workshops, diepgaande discussies en natuurlijk de eerste uitreiking van de Od Kwaliteitsaward. Een korte impressie van deze dag lees je hier.


Od Kwaliteitsaward uitgereikt

Tijdens de Od kennissessie op 9 mei reikte regeringscommissaris Informatiehuishouding, Arre Zuurmond, de Od Kwaliteitsaward uit aan het ministerie van Jusitie en Veiligheid en de gemeente Tilburg. Nogmaals van harte!


Denk en praat mee over de slimme stad! Ben jij je bewust van de impact?

Op 6 juni organiseren we een Super Tuesday rondom 'de slimme stad'. Zowel Anouk Geenen (PhD candidate socio-technical controversies & design research Universiteit Twente) als Mark Simons (Projectleider Verkeersmanagement Gemeente Rotterdam) begeleiden deze Super Tuesday. Meer weten? Aanmelden?


SMART HUMANITY - WORD DEELGENOOT VAN KENNISBEVLOGEN PROFESSIONALS

KNVI deelt in haar nieuwsbrieven een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: Bescheidenheid siert de ethisch bewuste systeembouwers: de mens centraal, door Anna Snel. >> Lees verder


Interviews Stephen Ibaraki - haal meer uit je KNVI-lidmaatschap!

Graag attenderen we je op de interviews die Stephen Ibaraki doet voor de ACM. Wat dacht je van een gesprek met frontrunners Dr. Tom Harty and Dr. Chris Ballance op het gebied van Quantum Computing, of het interview met Jacqueline Corbelli en Joanna Hall die als transformatieve leiders IT en maatschappelijke impact combineren.


 

KNVI EVENT 2023 - GAAT CHATGPT ALLES VERANDEREN? - 23 NOVEMBER

Piek Vossen spreek over de invloed van ChatGPT op het werk van de informatieprofessional

Ons jaarlijkse event vindt dit jaar plaats bij het Nationaal Archief in Den Haag en staat in het teken van ChatGPT. Sommigen noemen deze slimme software de meest impactvolle nieuwe technologie sinds het internet. Maar hoe revolutionair is ChatGPT werkelijk? De hoofdspreker van de dag is hoogleraar Computationele Lexicologie Piek Vossen. Piek Vossen ontwikkelt computermodellen die taal begrijpen en wordt beschouwd als de belangrijkste Nederlandse onderzoeker op het gebied van text-mining. Hij neemt ons mee in zijn visie op de (on)mogelijkheden van ChatGPT. 


Meer informatie over het programma en locatie / Meld je snel aan!

 

Wat vind jij belangrijk in jouw werk?

Wat vind jij belangrijk in je werk en hoe denk je over de Rijksoverheid als potentiele werkgever? Met jouw antwoorden help je de Rijksoverheid jouw behoeften beter te begrijpen en de juiste professionals te vinden. Vul de enquête in!


Updates ontvangen van de Rijksoverheid?

Heb je interesse om aan de slag te gaan als informatiespecialist? En ben je nieuwsgierig naar wat werken bij de Rijksoverheid zo bijzonder maakt? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief.


Leestip: 'Vrouwen als oplossing voor tekort IT'

Kunnen Europese vrouwen dé oplossing vormen voor het tekort in de IT? Nog niet 1 op de 5 IT'ers is vrouw. In dit artikel - waarin onder anderen Liesbeth Ruoff-van Welzen, KNVI-bestuurslid IG Digital Skills, aan het woord komt - lees je meer over de Europese cijfers en ontdek je opmerkelijke verschillen.


 

Hier kan jouw vacature staan!


VACATURES DOCUMENTATIE- EN INFORMATIEVOORZIENING BIJ DE RIJKSOVERHEID


Bekijk alle vacatures op website KNVI
 

Nieuws van IFIP

KNVI is mede-oprichter en lid van de internationale koepelorganisatie IFIP. IFIP brengt de nieuwsbrief IFIP INSIGHTS uit. >> Lees hier de laatst verschenen editie


Lees de nieuwsbrief van Digisterker

Stichting Digisterker helpt met haar educatieve programma’s mensen op weg naar digitaal zelfvertrouwen. KNVI ondersteunt dit initiatief van harte. Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit. >> Lees de nieuwste editie


 
 
   
 

Berencamperweg 10
3861 MC Nijkerk
T 033 – 2473427
E info@knvi.nl

Copyright © 2023 KNVI, All rights reserved.

Voorkeuren beheren of uitschrijven