Kersentaart

RECEPT 

Kersentaart

Biscuit
• 4 eieren
• 100 gr suiker
• 75 bloem
• 10 gr maïzena
• 25 gr cacaopoeder
• Mespunt zout

-Oven verwarmen op 180 graden
-Bloem, maïzena, cacao, zout zeven.
-Klop de eieren en de suiker au bain-marie op tot lauwwarm, vervolgens verder kloppen tot het zo
stevig is dat als je een 8 maakt op het beslag deze blijft liggen.
-Bloem mengsel erdoor spatelen met spatel.
-Giet beslag in ingevette springvorm van 25 cm en bak ca 30 minuten. (Biscuit is gaar als het
terugveert als je er op drukt met je vinger). Laat volledig afkoelen in de vorm.

Zanddeeg chocolade
• 50gr boter, zacht
• 40gr poedersuiker
• Mespunt zout
• 20 gr ei
• 10 gr cacao
• 90 gr bloem

-Maak zanddeeg van de ingrediënten en leg een halfuurtje in de koelkast.
-Rol het deeg uit en maak een bodem in een springvorm van 25 cm
-Prik het deeg in met een vork en bak ca 25 minuten bij 160 graden. Af laten koelen.

Kersenvulling
• 1 pot kersen zonder pit (720 ml)
• 2 el aardappelmeel
• 1/2 kaneelstokje
• 2 el kirschwasser+ wat extra om het biscuit mee te besprenkelen
-Laat de kersen goed uitlekken en vang het sap op, 12 kersen achterhouden voor garnering
-Meet 250 ml sap af, meng hiervan 3 el met het aardappelmeel
-Breng het overige sap met de suiker en de kaneel aan de kook , bindt met het aardappelmeel
-Voeg de uitgelekte kersen toe en op het laatst de kirsch. Laat afkoelen. Kaneel verwijderen als je de
taart gaat vullen.

Slagroom

• 500 ml slagroom
• 50 gr suiker
• (evt 2 zakjes klop-Fix)
• Pure chocoladevlokken of schaafsel
• Cacaopoeder

-Klop de slagroom met de suiker (en evt klop-fix) stijf
-Vlokken en cacao zijn voor garnering

Ganache
• 100 gr pure chocolade in stukjes
• 100 gr slagroom

-De room aan de kook brengen en op de chocolade gieten.
-Roeren tot de chocolade volledig gesmolten en opgelost is.
-In de koelkast zetten en regelmatig roeren tot de ganache begint op te stijven
-Ganache met de mixer opkloppen en meteen verwerken!

Opbouw taart
-Snijd het biscuit in 3 lagen. Let op: de onderkant van het biscuit wordt de bovenkant van de taart !
-Plak de zanddeeg bodem met een klein beetje ganache op een taartkarton dat net iets kleiner is dan
de bodem.
-Besmeer de bodem met ganache en leg er een plak biscuit op (de oorspronkelijke bovenkant met de
korstkant naar beneden). Deze laag niet met kirsch besprenkelen.
-Doe de kersenvulling op het biscuit. Besprenkel de 2 overige plakken biscuit met wat kirsch. Leg een
plak biscuit op de kersen.
-Breng een laag slagroom (spuitzak) aan op het biscuit. Zorg dat je voldoende overhoudt voor de
buitenkant en de garnering
-Leg de laatste plak biscuit op de slagroom
-Til de taart op en bestrijk de buitenkant van de taart mbv een krabber met slagroom. Evt ook de
bovenkant, maar dan heb je meer slagroom nodig.
-Doe de vlokken in een bakje en breng al ronddraaiend aan op de zijkant van de taart
-Bestrooi de bovenkant van de taart met cacaopoeder. Garneer met de overgebleven slagroom en
kersen


Eet lekker ! (Een recept aangeboden door KNVI)

DOWNLOAD HET RECEPT HIER